Mégane Coupé-Cabriolet, primul vehicul care dispune in serie de un acoperis rigid escamotabil confectionat din sticla, este deja prezent pe piata romaneasca. Avand patru locuri bine delimitate, un portbagaj demn de o berlina si confort acustic si termic excelent, precum si o buna vizibilitate spre spate, Mégane Coupé-Cabriolet convinge chiar si pe cei care au dubii la cumpararea unui automobil cabrio. Cat priveste siguranta, Renault a avut grija ca si acest vehicul sa beneficieze de o siguranta maxima de 5 stele, certificata de organismul independent Euro NCAP.

Acoperisul din sticla, in afara calitatilor sale estetice, ofera lui Mégane Coupé-Cabriolet numeroase avantaje. Este eliminata senzatia de a fi inchis intr-un spatiu restrans, inerenta modelelor coupé si cabrio traditionale. In plus, acest model garanteaza simultan confortul acustic si termic prin utilizarea sticlei speciale de 3,15 mm grosime. Luneta spate, care poate fi incalzita, precum si suprimarea riscurilor de uzura si deteriorare a capotei fac ca aceste inconveniente, specifice versiunilor cabrio, sa tina de domeniul trecutului.

Deschiderea plafonului este simpla si rapida. Secventele de inchidere si descuiere, asigurate de un mecanism electro-hidraulic, sunt automatizate in intregime si nu necesita o actiune de blocare suplimentara. Transformarea in cabrio se efectueaza in 22 de secunde, unul dintre cei mai buni timpi din segmentul masinilor coupé-cabrio.