Nissan intentioneaza sa-si concentreze productia in economiile bazate pe dolar, precum SUA sau China, pentru a se proteja de volatilitatea monedelor, a declarat Carlos Ghosn, directorul general al constructorului auto nipon si totodata seful Renault, potrivit Financial Times.
Nissan vrea sa corecteze dezechilibrele mari de la nivelul costurilor si veniturilor, aparute prin vanzarea in SUA si alte economii asiatice bazate pe dolar a masinilor produse in Japonia, informeaza Mediafax.

"Ceea ce vrem sa facem este sa mutam o parte mai mare a costurile de pe o baza in yeni pe o baza in dolari", a afirmat Ghosn. El a mentionat ca noua politica nu va insemna inchiderea unitatilor din Japonia, insa compania nu se mai extinde pe piata de origine.

Afirmatiile lui Ghosn ar puea alimenta temerile unor state, si pe ale Japoniei in particular, legate de efectele relaxarii politicii monetare din SUA si evolutia monedei chineze, ancorata de dolar.

Spre deosebile de Nissan, Renault prezinta un raport echilibrat intre costuri si vanzari.

Seful constructorului auto nipon si-a exprimat, totodata, entuziasmul legat de perspectivele aliantei Renault-Nissan in Rusia. Alianta a fost invitata de premierul rus Vladimir Putin sa-si majoreze de la 25% la 50% participatia la principalul producator auto local, Avtovaz.

"Vom fi atenti la conditii, vom astepta momentul oportun, dar foarte probabil vom accepta invitatia lui Putin. Vom participa cu multa tehnologie, vom dezvolta capacitatea, vor face multe impreuna, Avtovaz, Renault si Nissan", a spus Ghosn.

Dolarul s-a devalorizat cu 10% in raport cu yenul in acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri