Conducerea Ford Romania prognozeaza livrari de 6.000 de masini anul acesta si estimeaza piata la 96.000 de unitati. Pentru a impulsiona vanzarile, Ford a incheiat un parteneriat cu UniCredit Leasing prin care ofera clientilor posibilitatea de a-si cumpara masini noi in leasing cu dobanda fixa.
"Piata auto din Romania a scazut mai drastic decat alte piete din Europa. In plus, piata este la un nivel foarte scazut tinand cont ca aici exista 22 de milioane de locuitori, iar estimarea noastra privind piata in 2010 este de peste 90.000 de unitati. Consider ca piata auto o sa creasca anul viitor, dar nu intr-un ritm foarte alert", a declarat Henrik Nenzen, directorul general al Ford Romania.

Cota de piata Ford anul acesta in Romania ar putea fi de circa 6%. Pentru anul viitor, estimarile oficialilor Ford pentru piata auto romaneasca se ridica la 103.000 unitati, in crestere cu 11% fata de 2010.

Compania Nationala de Vanzari a Ford Romania, infiintata la 1 august, are o retea de 37 de dealeri, iar pana la finalul anului viitor mai doreste inca 10.

"Ne vom extinde reteaua de vanzari cu 10 dealeri pana la finalul anului viitor, primii 5 vor fi operationali pana in martie 2011", a adaugat Henrik Nenzen. Anul acesta, doi dealeri nu au dorit sa mai fie reprezentanti ai marcii Ford in Romania, dupa ce Romcar a pierdut importurile.

Nenzen este de parere ca guvernul roman sprijina piata auto prin continuarea programului Rabla si, in plus, considera ca parteneriatul incheiat cu UniCredit Leasing aduce potentialilor clienti oferte avantajoase.

Spre exemplu, modelul Ford Fiesta poate fi achizitionat la pretul de 7.450 de euro cu TVA si patru tichete Rabla (3 aduse de cumparator si unul oferit de Ford) prin leasing. In cazul unei finantari in leasing pe 5 ani pentru modelul Ford Fiesta, cu un avans de 50% si valoare reziduala de 20%, UniCredit percepe o dobanda nominala fixa de 4,9%, iar nivelul dobanzii anuale efective ajunge la 9,23%.

"Segmentul auto reprezinta mai mult de jumatate din portofoliul nostru de finantari prin leasing, dar nu este singurul domeniu in care activam. Am diversificat portofoliul tocmai ca sa nu fim loviti de evolutia nefavorabila a pietei auto", a spus Antoaneta Curteanu, sefa UniCredit Leasing Romania.

Noutatile Ford pentru anul viitor sunt lansarea noului Focus in aprilie-mai 2011, iar pana in vara vor fi lansate si versiunile sedan si break.

Nenzen s-a alaturat echipei Ford Romania anul acesta, cand l-a inlocuit pe Paul Flanagan care a plecat in Marea Britanie. Henrik Nenzen lucreaza pentru Ford din 1971.

Ford Motor Company, infiintata in 1903, are in prezent 70 de uzine si 163.000 angajati.

Cititi si Ce spun oficialii Ford Europa despre viitorul fabricii de la Craiova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri