Constructorul indian de autovehicule Mahindra & Mahindra a incheiat un acord prin care va cumpara compania sud-coreeana Ssangyong Motor pentru 522,5 miliarde de woni (464 milioane de dolari), transmite Reuters, citat de Mediafax.
Ssangyong, aflata in proces de restructurare judiciara din februarie 2009, se asteapta ca preluarea sa se incheie pana in martie 2011.

Compania sud-coreeana, care produce in principal SUV-uri, a fost afectata sever de reducerea vanzarilor, in contextul recesiunii mondiale.

"Principala dilema este daca Mahindra va investi in Ssangyong si va ajuta compania sa lanseze noi modele", a afirmat Lee Sang-hyun, analist la NH Investment & Securities.

Alianta Renault-Nissan a renuntat in luna august la achizitionarea Ssangyong, prin neprezentarea unei oferte finale, dupa ce in iunie a inaintat o scrisoare de intentie pentru cumpararea companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri