Producatorul american de componente auto Johnson Controls a semnat un acord pentru achizitia C. Rob. Hammerstein Group (CRH) Germania si anticipeaza ca tranzactia va facilita dezvoltarea pe mai multe piete, inclusiv Romania, unde ambele companii detin facilitati de productie, anunta Mediafax.

"Achizitia CRH va imbunatati substantial oferta Johnson Controls pe segmentul productiei de scaune pentru masini prin capacitatile de productie, inovatie si continuarea optimizarii portofoliului nostru. Vom pastra brandul CRH, intrucat este sinonim cu un nivel ridicat al calitatii pentru structuri si componente din metal", a afirmat vicepresedintele companiei americane, Beda Bolzenius.

Tranzactia urmeaza sa fie incheiata pana la finele lunii ianuarie. Detaliile financiare ale intelegerii nu au fost facute publice.

Preluarea creaza noi oportunitati pentru crestere la nivel global si pentru integrarea verticala pe segmentul autovehiculelor de lux, se arata intr-un comunicat al Johnson Controls.

CRH are ca principala activitate productia de structuri usoare din metal pentru scaune auto. Activitatea companiei germane va fi integrata in divizia pentru mecanisme si metale a Johnson Controls.

CRH angajeaza aproximativ 3.600 de angajati in noua tari, inclusiv Romania, China, Turcia, Mexic, Turcia si Ungaria. CRH are in Romania o fabrica la Jimbolia, judetul Timis.

Johnson Controls are 130.000 de angajati si peste 200 de fabrici din intreaga lume. In Romania, Johnson Controls produce scaune pentru Dacia si detine fabrici la Ploiesti, Pitesti si Mioveni.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si