Constructorul auto nipon Mazda intentioneaza sa-si majoreze de aproape doua ori vanzarile anuale, la doua milioane de autovehicule, pana in 2016, orientandu-se spre pietele cu dezvoltare rapida precum cele din Brazilia si India, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Mazda are ca obiectiv oficial cresterea vanzarilor anuale la 1,7 milioane de unitati pana in 2016, cu 43% peste nivelul anului trecut, de 1,19 milioane de masini. Directorul general al companiei, Takashi Yamanouchi, estimeaza insa ca producatorul auto va vinde inca 300.000 de unitati in Brazilia, India, Rusia si pe alte piete emergente.

"Vrem sa devenim un constructor auto cu o amploare de doua milioane de vehicule si sa ne majoram prezenta", a afirmat Yamanouchi.
Comentariile acestuia sugereaza ca producatorul auto intentioneaza sa intre pe piata din Brazilia si India, unde in prezent nu comercializeaza masini.

Mazda anticipeaza ca vanzarile auto la nivel mondial se vor situa la 1,32 de milioane de unitati in cele 12 luni incheiate in martie 2011.

Mazda vrea sa faca fata competitiei prin lansarea unor modele de motoare eficiente din punct de vedere al consumului si a unor noi sisteme de transmisie. Compania este controlata in proportie de 3,5% de Ford.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri