Ford Europa va dezvalui in martie la Geneva conceptul unui minivan ce va inlocui modelul Fusion si va imprumuta elemente de design primului Ford fabricat integral la Craiova, potrivit Automotive News.
Noul model Ford va intra in productie pana la finalul anului 2011 la fabrica de la Craiova, in timp ce vanzarile vor incepe in 2012.

Un oficial Ford nu a vrut sa recunoasca ca masina va fi fabricata in Romania, insa a spus "este un model de segment B si va intra in productie cel tarziu in 2012".

B-Max va fi cel mai mic din gama Ford, care include C-Max, S-Max, Galaxy.

Usile spate B-Max vor fi culisante, modelul va avea 5 locuri. Vehiculul va intra in competitie cu Opel Meriva, cel mai vandut minivan de dimensiuni mici din Europa.

Ford spune ca la Craiova vor fi produse circa 150.000 de unitati pe an, din care 80% vor fi exportate. Compania nu are in plan comercializarea modelului pe piata americana.

In iulie 2009, Ford a inceput productia modelului Transit Connect la Craiova, fiind fabricate 300 de unitati anul trecut si 8.500 in primele 11 luni din 2010.

Ford va termina in 2013 investitiile la Craiova.
Conform ultimelor angajamente Ford Romania, in anul 2013 vor fi instalate la uzina din Craiova capacitatile de productie necesare fabricarii a 350.000 de unitati pe an.

Ford Motor a achizitionat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.

Ford lucreaza in prezent cu 20 de furnizori pentru productia de la Craiova, 7 dintre acestia fiind pe platforma uzinei, a declarat presedintele Ford Romania, Dionisio Campos.


Cititi si Interviu WS: Ce spun oficialii Ford Europa despre viitorul fabricii de la Craiova




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri