Pentru prima oara in istorie, un mare producator auto emite un raport ce trateaza problema incalzirii globale. Acest producator auto este concernul Ford.
Ford spune ca raportul prezentat marti este un raspuns la problemele ridicate de actionari in cadrul unei intruniri in noiembrie 2004. Oficialii companiei declara ca raportul va servi drept punct de plecare pentru un dialog intre industria auto si societate in general. Acest dialog ar avea ca scop identificarea masurilor ce trebuie luate pentru a reduce poluarea.

Critici la adresa companiei

Raportul concernului auto nu a facut uitat faptul ca la sfirsitul anilor ’90 Ford, impreuna cu General Motors si Chrysler, au finantat un institut din Washington, ale carui studii contestau legatura dintre emisiile de noxe si fenomenul incalzirii globale.

Unul dintre cei mai puternici critici ai Ford este organizatia ecologista Sierra Club. Aceasta organizatie critica Ford pentru ca, pe de o parte, adopta o imagine care sugereaza preocupare pentru protectia mediului, dar pe de alta da in judecata statul California, incercind sa opreasca astfel introducerea de norme mai restrictive pentru emisiile de noxe ale masinilor.

Ford se declara responsabila


„Sint mindru sa declar ca Ford Motor Company este una dintre primele companii care discuta deschis despre schimbarea climei“, a declarat Bill Ford, presedintele companiei. „Noi vedem schimbarea climei atit ca pe o problema de afaceri, cit si ca pe o problema de mediu, si ne acceleram eforturile in sensul gasirii de solutii“.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
CC trimite un chestionar CEL PUTIN ciudat catre marketplacerii eMAG