Volkswagen (VW), cel mai mare constructor auto european, estimeaza ca vanzarile vor depasi in acest an sapte milioane de unitati, pentru prima data in istoria grupului german, dupa ce in noiembrie au avansat cu 16%, transmite Bloomberg.

Livrarile grupului VW, care includ vanzari ale diviziilor Audi si Skoda, au urcat cu 617.000 de unitati in noiembrie, se arata intr-un comunicat al grupului. La 11 luni, vanzarile au crescut cu 13%, la 6,59 de milioane de unitati, potrivit Mediafax.

"VW profita disproportionat de revenirea pietelor auto majore. Vom fi cu mult peste nivelul de anul trecut si anticipam livrari anuale de peste sapte milioane de unitati pentru prima data", a afirmat Christian Klingler, directorul de vanzari al producatorului auto.

Grupul profita de cererea pentru modele precum VW Golf sau Audi A7 coupe, dar si de cresterea vanzarilor in China, cea mai mare piata a sa.

VW va investi 51,6 miliarde de euro in productia de masini in urmatorii cinci ani, grupul urmarind obtinerea statutului de cel mai mare constructor auto mondial, in prezent detinut de Toyota.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Volkswagen va lansa un nou concept electric in gama ID