Primul lot, cu o lungime de 9,5 kilometri, are o valoare estimativa de 266,55 milioane de lei, fara TVA, iar al doilea lot (25,62 km) de 611,88 milioane lei, fara TVA, potrivit Mediafax.

Contractul, cu durata de 54 de luni, presupune proiectarea si executia autostrazii si este finantat in cadrul Programului Operational Sectorial de Transport, prin fonduri de coeziune (85%) si cofinantat de la bugetul de stat (15%).

Media cifrei de afaceri a ofertantului, in domeniul de activitate aferent infrastructurii de transport rutier, trebuie sa fie de peste 260 milioane lei (lotul 1) si mai mare de 600 milioane lei pentru lotul al doilea.

Totodata, companiile trebuie sa demonstreze, printr-o singura declaratie bancara, ca dispune sau are acces la lichiditati, linii de credit sau la alte instrumente financiare 60 milioane lei pentru primul lot si de 150 milioane lei, pentru lotul doi.

In alegerea ofertei castigatoare, se va tine cont de propunerea tehnica (70%) si de pret (30%), iar ofertele pot fi depuse pana la 16 februarie, urmand sa fie deschise a doua zi.

Citeste si:

Potrivit standardelor de cost, elaborate de Ministerul Transporturilor, pretul standard pe kilometru pentru autostrazi extraurbane in zona de deal si de ses este de 5,05 milioane euro, iar pentru acelasi tip de autostrada in zona de munte se ridica la 6,1 milioane euro.

Proiectul face parte din coridorul IV Paneuropean, care incepe in Germania la Nurenberg si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta si se continua pana la Istanbul.

In Romania a fost finalizat tronsonul Bucuresti-Cernavoda si se afla in diferite stadii de executie sectorele Arad-Timisoara si Cernavoda-Constanta, centura Sibiu si Constanta.

In prezent, Romania are 314 km de autostrada, respectiv Campia Turzii-Gilau (52 km), Bucuresti-Pitesti (111 km) si Bucuresti-Cernavoda (151 km). In constructie sunt 243 km, acestia urmand sa fie finalizati in 2011 si 2012, valoarea totala fiind de 2,5 miliarde euro, potrivit datelor Ministerului Transporturilor.

Valoarea in euro a fost calculata la cursul anuntat de BNR la 13 decembrie de 4,2929 lei pentru un euro.