Constructorul auto nipon Mitsubishi vrea sa reduca productia in Europa, urmand sa renunte la constructia modelului Colt in Olanda la sfarsitul anului 2012, potrivit publicatiei Asahi, preluata de Reuters.
Operatiunile subsidiarei Mitsubishi din Olanda, NedCar, s-au redus serios dupa ce fostul principal actionar, Daimler, a renuntat sa mai produca modelul Smart in comun cu aceasta divizie, relateaza Mediafax.

Uzina subsidiarei a livrat 50.000 de vehicule in 2009, din care 39.000 de unitati din modelul Colt si 11.000 reprezentand SUV-ul Outlander. Capacitatea totala a facilitatii este de 100.000 de unitati pe an. Mitsubishi a anuntat angajatii fabricii olandeze ca va inceta productia Cold din 2013, dar va construi in continuare Outlander.

Pentru a pastra uzina, compania nipona are in vedere construirea de masini sub licenta altor producatori auto.

Mitsubishi va publica planul de afaceri pe termen mediu pana la finele primului trimestru din 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri