Acordurile au fost anuntate de autoritatile americane si confirmate de Toyota, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Grupul japonez a reusit astfel sa incheie cu o nota pozitiva un an plin pe piata americana si la Washington. Toyota s-a aflat in centrul atentiei in Statele Unite in urma rechemarii a 11 milioane de automobile, dupa ce au iesit la lumina probleme de siguranta a pasagerilor care au atras anchete dure din partea autoritatilor, trei amenzi a cate 16 milioane de dolari, deteriorarea prestigiului marcii si pierderea increderii consumatorilor americani in branduri importante ale companiei.

Cele trei amenzi, prima convenita in luna aprilie si urmatoarele doua luni, reprezinta cele mai dure sanctiuni care puteau fi aplicate intr-un astfel de caz.

Citeste si:

"Sunt multumit ca Toyota a fost de acord sa plateasca sanctiuni maxime si ma astept ca grupul sa faca eforturi pe viitor pentru a se asigura de siguranta consumatorilor", a declarat secretarul american pentru transporturi, Ray LaHood, intr-un comunicat transmis luni seara.

Toyota a anuntat totodata ca a incheiat intelegerile cu autoritatile americane si a acceptat sa plateasca amenzile fara a admite insa oficial vreo incalcare a legislatiei.