Romanii conduc masini noi, 70% dintre autoturisme au o vechime sub 6 ani, iar 33% sub trei ani, in timp ce in Bulgaria mai mult de 80% dintre masini au peste sase ani vechime, potrivit unui studiu Chevrolet.
Rezultatele studiului au mai aratat si ca soferii romani au cele mai curate masini, 44% isi spala masina o data pe saptamana si 28% dintre ei o spala o data la doua saptamani.

Soferii unguri par sa le spele mai rar, aproape 45% spalandu-si masinile o data pe luna, in timp ce bulgarii, chiar daca acestia conduc masini mai vechi, par sa acorde o mai mare atentie curateniei si le spala o data pe saptamana (35%) sau o data la doua saptamani (26%).

Doar 60% dintre romani si-au pus anvelope de iarna la masini, soferii bulgari (82%) si unguri (76%) au fost mai activi in acest sens.

Cand vine vorba sa „isi murdareasca mainile” sub capota masinii, romancele nu au retineri cand trebuie sa verifice personal daca totul este in regula cu masina lor – 25% fac personal aceste verificari. Si vecinele din Ungaria si Bulgaria au declarat ca verifica deseori chiar ele uleiul de motor si lubrifiantii - Bulgaria 52%, Ungaria 41%.

In toate cele trei tari, aproximativ jumatate dintre femeile intervievate au declarat ca prefera masinile de oras, mici si dragute.

Barbatii apreciaza confortul masinilor mari de familie – Romania 44%, Ungaria 51%, Bulgaria 57%.

La interviuri au participat 1.500 de conducatori auto din Romania, Bulgaria si Ungaria, iar studiul Chevrolet complet a inclus 4.700 de soferi din 11 tari europene, printre care Ungaria, Romania, Bulgaria, Republica Ceha, Slovacia, Estonia, Letonia si Lituania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri