Consiliul Judetean Dolj a primit prin hotarare de Guvern 8,2 hectare de teren, suprafata care a apartinut Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) si care va data in administrarea Parcului Industrial Craiova pentru a fi pusa la dispozitia firmelor care produc subansamble pentru compania Ford, potrivit Mediafax.
"Avem o hotarare de Guvern prin care 8,2 hectare de teren care au apartinut Jandarmeriei ni se dau noua, Consiliului Judetean, si vor fi aliniate parcului industrial. In prima sedinta a CJ vor trece aceste hectare in patrimoniul judetului Dolj, iar noi le vom da in administrarea parcului industrial", a declarat presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, intr-o conferinta de presa.

Potrivit sursei citate, salariatii Biroului de Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj vor depune proiecte pentru a obtine finantare nerambursabila, banii fiind necesari pentru a aduce utilitatile pe cele 8,2 hectare de teren, care se afla in vecinatatea Parcului Industrial Craiova.

Prioteasa a afirmat ca pe terenurile primite de la Guvern ar putea "sa-si aseze" afacerile companiile care lucreaza subansamble auto pentru uzina Ford.

"Aceste terenuri sunt deosebit de utile si au venit exact in momentul in care trebuiau sa vina pentru ceea ce inseamna investitori, in special cei de la uzina Ford. Terenurile acestea nu sunt neaparat pentru cei care lucreaza cu Ford, sunt pentru toti cei care vor sa investeasca in Dolj si carora le putem pune la dispozitie alte o suta de hectare de teren", a spus Prioteasa.

Intrebat daca specialistii CJ Dolj au facut o estimare a banilor necesari pentru a asigura utilitatile, Prioteasa a spus ca o astfel de evaluare necesita un studiu de fezabilitate. "Imediat ce aceste terenuri intra oficial in posesia CJ Dolj, vom stabili cine sa faca acest studiu. Adica noi, sau cei de la parcul industrial. Prin acest studiu se va stabili si valoarea utilitatilor, pe care nu o estimez foarte mare, pentru ca noi avem acolo deja utilitatile aduse. Vor fi lucrari minime", a spus el.

In schimbul celor 8,2 hectare de teren, primite prin hotarare de Guvern, Consiliul Judetean va acorda un teren, aflat in incinta Aeroportului din Craiova, pentru ca Ministerul Administratiei si Internelor sa organizeze o unitate speciala de aviatie, in care se vor afla cantonate elicoptere pentru situatii de urgenta.

Ford a produs la Craiova in primele zece luni ale anului 7.436 de unitati, toate vehicule comerciale usoare, modelul Transit Connect.
Conform ultimelor angajamente Ford Romania, in anul 2013 vor fi instalate la uzina din Craiova capacitatile de productie necesare fabricarii a 350.000 de unitati pe an.

Ford Motor a achizitionat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri