"Mi-as dori sa avem autostrada si i-am cerut ministrului Transporturilor sa deblocheze proiectul Comarnic-Brasov si din partea ministrului de Finante are tot sprijinul", a spus Ialomitianu, potrivit Mediafax.

Ialomitianu a fost prezent la Poiana Brasov, unde omul de afaceri Gheorghe Copos a redeschis hotelul Sport, care a fost renovat in urma unor investitii de 11 milioane euro.

Ministrul Finantelor a spus ca nu stie cat va sta la Brasov, pentru ca are inchiderea de an si trebuie sa se incadreze in deficitul bugetar.

"Si trebuie sa pregatesc materialele pentru board-ul FMI din 7 ianuarie, care speram sa ne spuna ca ne-am facut temele si ca Romania este pe un drum bun", a mai spus Ialomitianu.

Citeste si:

Consortiul Vinci (Franta) - Aktor (Grecia) a anuntat in luna aprilie ca a renuntat, prin denuntarea unilaterala, la contractul de constructie in concesiune, in valoare de 1,5 miliarde euro, a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov.

Potrivit grupului Ellaktor, din care face parte compania de constructii Aktor, contractul a fost anulat deoarece statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a condus la imposibilitatea de a obtine finantare.

Tronsonul de autostrada avea ca termen de realizare anul 2014. Dupa finalizarea lucrarilor, statul roman ar fi platit in 26 de ani, in total 4,8 miliarde de euro.

Grupul francez Vinci trebuia sa construiasca tronsonul de autostrada inca din 2005, dar autoritatile de la acea vreme au reziliat contractul pentru ca modul de atribuire contravenea normelor aplicate in Uniunea Europeana.