Toyota, actionata in judecata de 7 companii de asigurari din SUA

Sapte companii de asigurari din Statele Unite au dat in judecata Toyota, in California, pentru recuperarea sumelor platite victimelor accidentelor produse din cauza blocarii acceleratiei automobilelor produse de grupul japonez, potrivit presei americane, citate de AFP.

Actiunea asiguratorilor se bazeaza pe date privind 725 de accidente provocate de defectele din fabricatie ale unor automobile Toyota, in lipsa unui sistem de securitate care ar fi permis reducerea vitezei chiar si in situatia in care frana si acceleratia ar fi actionate in acelasi timp, informeaza Mediafax.

Constructorul japonez a negat in repetate randuri ca problemele accelerarii necontrolate, la anumite vehicule, ar fi fost provocate de un defect al sistemului electronic de control al acceleratiei si franei. Toyota a sustinut in schimb ca problema a fost provocata de prinderea pedalei de acceleratie sub covorasul de pe podea.

Potrivit Los Angeles Times, asiguratorii sunt American Automobile Insurance, American Hardware Mutual Insurance, Ameriprise Insurance, Fireman's Fund Insurance, IDS Property Casualty Insurance, Motorists Mutual Insurance si National Surety Corp, care solicita recuperarea despagubirilor platite pentru 14 accidente.

Grupul japonez a acceptat deja sa plateasca 10 milioane de dolari rudelor unui politist decedat intr-un accident provocat de blocarea acceleratiei vehiculului sau.

Constructorul a platit deja institutiei o amenda de 16,4 milioane de dolari, pentru ca nu a dezvaluit la timp problemele tehnice.

Toyota a rechemat de pe piata, din toamna lui 2009, peste zece milioane de vehicule, majoritatea de pe piata americana, pentru remedierea mai multor probleme tehnice, inclusiv cea legata de acceleratie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri