Cazul de spionaj industrial de la Renault, in urma caruia au fost suspendati din functie trei directori ai constructorului auto, este unul "grav" si face parte dintr-un "razboi economic", a declarat ministrul francez al Industriei, Eric Besson, citat de AFP.

"Din nefericire, cazul pare grav. Expresia «razboi economic», desi scandaloasa, este mai potrivita in acest caz", a afirmat Besson la postul de radio RTL, arata Mediafax.

El a adaugat ca ministerul sau va inaspri obligatiile in materie de securitate a secretului industrial.

"Se pare ca suspendarea directorilor are legatura cu o masina electrica, insa nu vreau sa merg mai departe", a mentionat ministrul.

Renault a refuzat pana in prezent sa dea detalii precise legate de cazul de spionaj industrial, motivand aceasta atitudine printr-o ancheta interna aflata in curs. Un purtator de cuvant al grupului a indicat ca nu a fost depusa in justitie nicio plangere oficiala referitoare la cazul de spionaj.

Ancheta interna incearca sa stabileasca daca au fost transmise in exteriorul grupului informatii de interes pentru Renault, au declarat pentru AFP surse apropiate situatiei. Unul dintre directorii vizati face parte din cosiliul de administratie al Renault, iar altul lucreaza in cadrul programului destinat autovehiculelor electrice, foarte important pentru constructorul auto.

Renault intentioneaza sa lanseze la mijlocul acestui an doua masini electrice, o berlina din familia Fluence si o utilitara Kangoo Express. Gama electrica a grupului va fi completata cu modelele de dimensiuni reduse Twizy si Zoe, care vor fi comercializate cel mai devreme incepand cu al doilea semestru al acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Setari Cookie-uri