Vanzarile de masini noi in Europa de Vest au scazut anul trecut cu peste 5% fata de 2009, la sub 13 milioane de unitati, estimarile pentru 2011 fiind pesimiste, analistii vad o scadere de 2%, la 12,7 milioane de unitati, potrivit JD Power, scrie just-auto.com
Cele mai mari fluctuatii la vanzarile de masini noi au fost in Germania, unde la final de an s-a inregistrat o scadere de 23%, fata de anul 2009, cand piata auto a crescut rapid sustinuta de programul Rabla.

In Germania, piata auto a crescut in decembrie anul trecut cu 6,9% fata de decembrie 2009, insa pe intregul an a fost inregistrata o scadere de 23%.

Franta a raportat o crestere usoara a vanzarilor de masini noi anul trecut, la 2,53 milioane de unitati, insa estimarile pentru 2011 sunt un an mai greu, din moment ce programul Rabla s-a incheiat.

Piata auto italiana a scazut anul trecut cu 9%, la 1,96 milioane de unitati.

In Spania, vanzarile de masini au ramas jos, nereusind sa depaseasca un milion de unitati. Semnele raman negative pentru aceasta piata care sufera din cauza recesiunii. In alti ani, livrarile de autoturisme erau in jur de 1,6 milioane de unitati.

Piata auto spaniola va scadea si in 2011, posibil cu 10% la 880.000 de unitati.

In Marea Britanie, piata a crescut anul trecut cu 1,8% la 2 milioane de unitati.

JD Power considera ca desi vanzarile pentru masini economice vor continua sa creasca anul acesta, per total piata auto din Europa de Vest va fi cu 2% sub nivelul din 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri