Continental- Venituri peste estimari in 2010

Producatorul german de componente auto Continental, prezent si in Romania, a obtinut anul trecut venituri mai mari de 25,5 miliarde de euro, peste estimarile initiale, dupa ce iarna aspra din Europa a dus la cresterea vanzarilor de anvelope de iarna.

Profitul inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor si castigurilor exceptionale reprezinta 9,5% din vanzari, a anuntat grupul, potrivit Mediafax.

Cresterea economiilor emergente, precum China si Brazilia, si redresarea pietei americane ajuta Continental sa genereze capital, in conditiile in care trebuie sa plateasca datorii care, la sfarsitul lunii septembrie, se ridicau la 8,1 miliarde de euro.

Continental a anuntat in noiembrie ca profitul net va fi afectat de impozite si majorarea preturilor materiilor prime.

Grupul, al doilea mare producator de componente auto si anvelope la nivel mondial, va raporta rezultatele financiare anuale detaliate in luna martie.

In urma informatiilor, actiunile Continental s-au apreciat cu 5,8%, la 61,9 euro pe unitate, cea mai mare crestere inregistrata in timpul tranzactiilor dupa 12 noiembrie.

Continental este prezent si in Romania, unde detine opt unitati de productie si trei centre de cercetare-dezvoltare in orasele Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi, un joint-venture la Slatina si un centru de distributie de anvelope in localitatea Sacalaz, judetul Timis.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri