Centrul de design Hyundai din California si Hyundai Motor America au anuntat premiera mondiala a prototipului Hyundai Curb la Salonul Auto International de la Detroit.
Modelul Curb este propulsat de un motor supraalimentat cu patru cilindri si cilindree de 1,6 litri, cu injectie directa de benzina (GDI), disponibil cu transmisia Direct Shift Gearbox (DSG). Aceasta motorizare dezvolta o putere de 175 CP.

Curb este un model de tip Urban Activity Vehicle (UAV) compact, fiind si o platforma de testare pentru viitoarele tehnologii Hyundai Blue Link si conectivitate auto.

„Ne-am dorit ca modelul Curb sa fie un autovehicul urban, cu aspect puternic, dar fara sa arate ca un camion Brink's,” a declarat Jason Brown, designer Hyundai.

Designul modelului Curb atrage la inceput prin geamurile care se prelungesc spre capota motorului si o invaluiesc, acoperind montantii A. Sub sticla se afla cadre structurale, iar panourile de sticla sunt aplicate ca un scut.

„Structura de cadre care se deplaseaza in sus pe montanti ajuta la sporirea vizibilitatii in traficul aglomerat,” a declarat John Krsteski, manager de design pentru modelul Curb.

Profilul este dominat de o linie laterala cu o traiectorie de bumerang.

Pentru a urca la bordul autovehiculului Curb, trebuie doar sa treceti cu degetul peste un ecran tactil si portierele se vor deschide.

Orificiile de ventilatie au o dubla utilizare. Acestea ies in relief pentru a descoperi un suport de biciclete, ca un mijloc de transport alternativ. Plafonul prezinta, de asemenea, suporturi pentru portbagaj pop-up, realizandu-se o combinatie perfecta intre putere si inalta tehnologie. Modelul Curb are un hayon tip scoica cu deschidere iluminata, care poate fi actionat si printr-un ecran tactil pentru platforma de incarcare si o a treia portiera in spate pentru facilitarea urcarii si coborarii pasagerilor.

La pornire, numeroasele LED-uri ale modelului Curb lumineaza secvential, incepand cu cele exterioare, iar emblemele Curb ilumineaza prin vopsea. Shamze Custom Coatings a dezvoltat vopselele One-Way, care permit iluminarea logo-ului Curb prin vopsea.

Display-ul Heads Up (HUD) Continental cu sistem de navigatie mentine privirea soferilor asupra drumului in timp ce pasagerii selectreaza programul preferat. Soferii pot sa navigheze prin fisierele audio prin intermediul unei prezentari „carusel 3-D” a copertilor originale ale albumelor, dar si sa vizualizeze copertile pentru piesa redata in momentul respectiv.

De asemenea, camerele video inlocuiesc oglinzile exterioare si sunt conectate la display-ul HUD. Ecranul poate afisa si diagnoza autovehiculului, pot fi descarcate aplicatii si poate fi folosit ca telefon video, toate prin intermediul unei singure benzi de comenzi tactile proiectate de Methode.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri