Una din patru masini va fi hibrida peste 10 ani

Ford face prognoze indraznete si spune ca in 10 ani, peste un sfert din vanzarile globale de masini noi ar putea fi vehicule electrice, hibride, plug-in hibrid, scrie automotivenews.com

Din 2015, Ford vrea ca toate automobilele de acest gen sa detina 2-5% din vanzarile sale globale, a spus Derrick Kuzak, vicepresedintele companiei.

Hibridele ar trebui sa detina cel mai mare procent.

Din 2020, speram ca 10-25% din vazarile Ford sa fie masini ecologice.

Anul trecut, circa 1% din vanzarile globale Ford au fost masini electrice si hibrid.In prezent, Ford lucreaza la masini din gama compacta si medie.

"Primul pas pe care trebuie sa il facem pentru a face aceste masini accesibile este sa marim volumul", a adaugat Kuzak.

Pe termen scurt, Ford va oferi 5 vehicule propulsate electric in America pana in 2012. Unul dintre modele va fi Focus Electric. In 2013 este asteptat C-Max electric.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri