Ford face prognoze indraznete si spune ca in 10 ani, peste un sfert din vanzarile globale de masini noi ar putea fi vehicule electrice, hibride, plug-in hibrid, scrie automotivenews.com
Din 2015, Ford vrea ca toate automobilele de acest gen sa detina 2-5% din vanzarile sale globale, a spus Derrick Kuzak, vicepresedintele companiei.

Hibridele ar trebui sa detina cel mai mare procent.

Din 2020, speram ca 10-25% din vazarile Ford sa fie masini ecologice.

Anul trecut, circa 1% din vanzarile globale Ford au fost masini electrice si hibrid.In prezent, Ford lucreaza la masini din gama compacta si medie.

"Primul pas pe care trebuie sa il facem pentru a face aceste masini accesibile este sa marim volumul", a adaugat Kuzak.

Pe termen scurt, Ford va oferi 5 vehicule propulsate electric in America pana in 2012. Unul dintre modele va fi Focus Electric. In 2013 este asteptat C-Max electric.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri