Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in noiembrie fata de luna precedenta cu 5,5% si cu 8,8% comparativ cu aceeasi luna din 2009.

Cresterea inregistrata comparativ cu octombrie a fost sustinuta de comertul cu autovehicule (+14,3%), intretinerea si repararea autovehiculelor (+7,5%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,5%) si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+4,9%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in noiembrie 2010 fata de luna anterioara, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 2,7%, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-5,0%), activitati de spa(lare, cura(tare si vopsirea textilelor si bla(nurilor (-3,2%) si de la jocurile de noroc (-2,3%). Cresteri s-au inregistrat la activita(ti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (+16,9%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+7,0%) si alte activitati (+3,1%).

Ca serie ajustata, serviciile de piata prestate populatiei au inregistrat o crestere cu 1,6%.

Citeste si:

Raportat la noiembrie 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul auto a crescut datorita majorarii vanzarilor de piese si accesorii pentru autovehicule (+20,6% ca serie bruta, +16,7% ca serie ajustata) si comertului cu autovehicule (+13,9% ca serie bruta si 9,5% ca serie ajustata). Scaderi s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-25,8% ca serie bruta, -9,4% ca serie ajustata) si la activitati de intretinerea si repararea autovehiculelor (-5,4%, respectiv -8,2%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna noiembrie 2010 a inregistrat o cifra de afaceri cu 22,2% mai mare comparativ cu noiembrie 2009. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile din serviciile de piata prestate populatiei au urcat cu 19,1%.

In primele 11 luni ale anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de perioada corespunzatoare din anul 2009, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,7%, respectiv cu 9,2%. In acelasi timp, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a urcat cu 13,4% ca serie bruta si cu 12,5% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.