Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in noiembrie 2010, ca serie bruta, cu 10,9% fata de octombrie si cu 13,8% comparativ cu aceeasi luna din 2009, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in noiembrie fata de luna precedenta cu 5,5% si cu 8,8% comparativ cu aceeasi luna din 2009.

Cresterea inregistrata comparativ cu octombrie a fost sustinuta de comertul cu autovehicule (+14,3%), intretinerea si repararea autovehiculelor (+7,5%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,5%) si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+4,9%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in noiembrie 2010 fata de luna anterioara, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 2,7%, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-5,0%), activitati de spa(lare, cura(tare si vopsirea textilelor si bla(nurilor (-3,2%) si de la jocurile de noroc (-2,3%). Cresteri s-au inregistrat la activita(ti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (+16,9%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+7,0%) si alte activitati (+3,1%).

Ca serie ajustata, serviciile de piata prestate populatiei au inregistrat o crestere cu 1,6%.

Raportat la noiembrie 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul auto a crescut datorita majorarii vanzarilor de piese si accesorii pentru autovehicule (+20,6% ca serie bruta, +16,7% ca serie ajustata) si comertului cu autovehicule (+13,9% ca serie bruta si 9,5% ca serie ajustata). Scaderi s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-25,8% ca serie bruta, -9,4% ca serie ajustata) si la activitati de intretinerea si repararea autovehiculelor (-5,4%, respectiv -8,2%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna noiembrie 2010 a inregistrat o cifra de afaceri cu 22,2% mai mare comparativ cu noiembrie 2009. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile din serviciile de piata prestate populatiei au urcat cu 19,1%.

In primele 11 luni ale anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de perioada corespunzatoare din anul 2009, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,7%, respectiv cu 9,2%. In acelasi timp, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a urcat cu 13,4% ca serie bruta si cu 12,5% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri