Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va moderniza doua sectoare de drum pentru a creste capacitatea de circulatie la uzina Automobile Dacia de langa Pitesti si la centrul de testari al Renault din Titu, valoarea investitiilor fiind de aproximativ 80 milioane lei, potrivit Mediafax.
Proiectele au fost discutate luni de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, si o delegatie a companiei Dacia, condusa de directorul general, Jerome Olive.

Suma necesara investitiei va fi alocata in acest an de la bugetul de stat.

"Prin aceste doua investitii sprijinim crearea de noi locuri de munca in economia romaneasca, Dacia-Renault fiind o companie extrem de importanta pentru cresterea capacitatii de productie a industriei romanesti. In acelasi timp vom sprijini si cresterea mobilitatii in randul celor 2.200 de tineri romani pe care Dacia-Renault ii pregateste si ii specializeaza in Romania", a declarat Boagiu intr-un comunicat.

Astfel, primul proiect prevede largirea la patru benzi a drumui national 73, pe o distanta de 4,1 kilometri, si a drumului de legatura cu DN 73 D, in lungime de 3,28 kilometri.

Investitia, finantata cu 50 milioane lei, urmeaza sa asigure cresterea capacitatii de circulatie de la uzina Dacia catre autostrada Bucuresti-Pitesti, DN 7 Pitesti-Sibiu si DN 73 Pitesti-Brasov.

Al doilea proiect vizeaza largirea la patru benzi a DN 7 Baldana-Titu, pe o distanta de 21,4 kilometri, si va mari capacitatea de ciculatie a drumului spre centrul de testari Renault Technologie Roumanie. Fondurile alocate sunt de 29,34 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri