Actionarii VFS Int. Romania IFN, firma detinuta de divizia de leasing a grupului suedez Volvo, au hotarat, la finele anului 2010, majorarea capitalului social cu 30,1 milioane de lei, la 220,2 milioane de lei, prin aport in numerar al al actionarului VFS International AB (Suedia), informeaza Mediafax.
Operatiunea a fost insotita de emiterea a 856.693 actiuni, fiecare cu o valoare nominala de 35,14 lei/titlu.

In urma majorarii, VFS International AB detine 6.266.037 actiuni, reprezentand peste 99,9% din capitalul social al firmei, alaturi de VFS Nordic AB - o actiune.

In cursul anului precedent, societatea a mai facut o majorare de capital in valoare de 119,1 milioane de lei, la 190,1 milioane de lei.

Volvo Financial Services (VFS) International AB, companie financiara inregistrata in Suedia, face parte din grupul Volvo din anul 2001, furnizand finantari in leasing clientilor constructorului auto, in principal in Europa de Est si in cateva tari din Asia si Africa.

VFS acorda finantare pentru toate diviziile din cadrul grupului, respectiv autocamioane, echipamente de constructii, autobuze, motoare pentru ambarcatiuni si avioane.

Pana in anul 2005, cand a fost infiintata firma locala, achizitiile marca Volvo erau finantate in leasing financiar extern prin VFS International AB.

In 2009, VFS Int. Romania IFN a raportat pierderi de 156,42 milioane de lei, comparativ cu un profit brut de 6,67 milioane de lei in 2008, la o cifra de afaceri de 144,44 milioane de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri