Modificarile ii vor dezavantaja peste doi ani pe toti romanii, nu doar pe angajatii Dacia.

"Modificarile Codului Muncii va afecta nu numai angajatii Dacia, ci orice salariat din Romania care este beneficiarul unui contract de munca. Modificarile acestea se vor simti in 2-3 ani", a declarat pentru wall-street.ro Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD).

El spune ca angajatii vor depinde de bunatatea angajatorului si nu vor fi obligati sa mai plateasca orele suplimentare.

"O problema este libertatea angajatorului de a stabili ca un angajat sa ramana peste program, fara sa ii fie platite orele suplimentare, care in mod normal costa dublu", a precizat viceliderul SAD.

Citeste si:

In prezent, salariul minim la Dacia este de 1.650 de lei pentru 8 ore pe zi, timp de 20 de zile. O ora suplimentara se plateste dublu (20 lei).

O alta nemultumire este perioada de proba, care ii va permite angajatorului sa aduca oameni pentru a le testa capacitatile fara sa fie platiti sau angajati.

"Perioada de proba este un abuz, pentru ca poti tine un om in proba doua saptamani, o luna, dupa care il trimiti acasa si aduci altul", a mai spus Iordache.

Productia Dacia este in continua crestere, in 2010 fiind produse 342.000 de automobile la Mioveni. Potrivit oficialilor companiei mai este loc de crestere pana la 350.000 de unitati pe an. Circa 90% din productia Dacia ajunge la export.