Toyota a anuntat ca recheama pentru verificari peste 1,7 milioane de automobile din intreaga lume, transmite Reuters.

Grupul japonez a rechemat de la sfarsitul anului 2009 pentru verificari si reparatii aproape 16 milioane de masini, campania afectand sever reputatia constructorului japonez in privinta calitatii si sigurantei, in special in Statele Unite, potrivit Mediafax.

Dintre rechemarile anuntate miercuri, 1,34 milioane de automobile, inclusiv 141.000 de modele Avensis, sunt suspectate de probleme la pompa de carburant. Astfel, aceasta devine cea mai mare rechemare derulata in ultimii sase ani de Toyota pentru un singur defect.

Campania prelungita de rechemari a inceput in Statele Unite de la probleme cu sistemul de franare, care au cauzat mai multe decese.

Principalul rival japonez al companiei, Honda, a avut de castigat in urma scandalului. Toyota a fost singurul constructor care a suferit scaderea volumului vanzarilor in Statele Unite anul trecut, iar actiunile Honda se tranzactioneaza la maxime multianuale.

Rechemarile anuntate miercuri mai vizeaza 335.000 de autoturisme Lexus, dintre care 245.000 vandute in SUA, dar si verificari mai reduse ca amploare pentru alte modele.

Toyota a vandut anul trecut 8,4 milioane de autovehicule, reusind sa ramana cel mai mare constructor auto din lume dupa vanzari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
O țară obligă benzinăriile să instaleze stații pentru mașini electrice
Setari Cookie-uri