Un numar de 11 furnizori Ford vor investi la Craiova, noua dintre acestia primind autorizatii de constructie chiar in incinta fabricii auto a companiei americane, a declarat viceprimarul din Craiova Marinica Dinca, citat de Mediafax.
"La o parte dintre furnizorii care lucreaza cu Ford le-am eliberat autorizatii de constructie in interiorul Ford. Fabrica Oltcit a fost construita de mai bine de 40 ani, iar tehnologia de acum a evoluat si multe dintre halele si terenurile de acolo nu le mai sunt utile celor de la Ford. Este si foarte la indemana sa-si aduca in curte furnizorii", a afirmat Dinca intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca pentru companiile care nu vor derula investitiile in incinta Ford Craiova au fost vizitate, impreuna cu oficialii producatorului american de automobile, mai multe fabrici din oras care ar putea furniza terenuri si utilitati.

"In urma cu zece zile, cand am avut o prima discutie cu domnul Jan (Jan Gijsen, directorul general al fabricii Ford de la Craiova, n. r.), mi-a spus ca noua din cei 11 furnizori mari vor fi locati in curte la Ford. Eu am mers cu fostul director Ford (Dionisio Campos, n.r.), dar si cu actualul, la uzina Electroputere si la fabricile din apropriere, la MAT, la Reloc, la IUG, si le-am prezentat posibilitatile de a-i loca acolo pe furnizorii Ford, pentru ca este important sa nu pierdem acesti furnizori si sa aducem cat mai multi, daca nu pe toti, la Craiova", a spus viceprimarul Craiovei.

Intrebat daca International Automotive Components (IAC), furnizor Ford, a contactat autoritatile craiovene inainte de a anunta ca va investi in constructia unei fabrici in orasul Bals (Olt), situat la 25 de kilometri de Craiova, viceprimarul a raspuns negativ.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri