Volvo Cars va prezenta in martie in cadrul Salonului Auto International de la Geneva modelul V60 Plug-in Hybrid, care ar putea fi pus in vanzare in 2012.
Volvo V60 Plug-in Hybrid poate parcurge pana la 50 de kilometri doar pe resurse energetice pure.

Autoturismul cu propulsie electrica/diesel are un consum mediu de carburant de 1,9l/100 km si emisii CO2 sub 50g/km.

Rotile fata ale lui V60 Plug-in Hybrid vor fi puse in miscare de un motor turbodiesel de 2,4l in cinci cilindrii (D5) capabil de o putere de 215cp la un cuplu maxim de 440Nm.

Axa spate include sistemul ERAD (Electric Rear Axle Drive)sub forma unui motor electric capabil sa produca 70 de cai putere. Alimentarea motorului electric se face cu ajutorul unui pachet de baterii Li-ion de 12kWh. Transmisia este automata in sase trepte de viteza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri