A saptea generatie a Volkswagen Passat a ajuns in Romania la finalul anului trecut la un pret de pornire de 20.400 euro cu TVA, iar prin campania de promovare, compania a reusit in 2 luni sa faca peste 3.000 de drive teste.

"Campania de lansare a noului VW Passat a implicat 65 de masini si s-a desfasurat in toata tara, la toti dealerii, in 2 luni am atins peste 3.000 de drive teste. Se simte in vanzari, cred ca peste 10% din cei care au condus noul Passat si-l vor cumpara", a precizat Vlasceanu.

Directorul de marketing al VW in Romania spune ca invitatii la drive test au fost fosti posesori de Passat, clienti importanti de flote, noi clienti de la concurenta, insa foarte bine alesi.

"Promovarea se face diferit de la un model la altul, pentru ca VW ofera o mare paleta de modele, de la Polo la Touareg, Phaeton. Bugetele de promovare sunt raportate la vanzari, daca acestea scad, atunci se vede si in bugete", a adaugat directorul de marketing VW.

Porsche Romania va lansa anul acesta 5 modele noi. "In februarie aducem noua Jetta (foto), urmata in martie de Eos facelift, Tiguan, Golf Cabrio in august, iar noutatea anului este noul Beetle, modelul pe care noi il asteptam cel mai mult. Noul Beetle este complet nou si apare in noiembrie, fiind adaptat noilor cerinte de piata. Generatia anterioara este la vanzare de 15-16 ani", a mai spus Vlasceanu.

Citeste si:

La capitolul motorizari, anul acesta a aparut propulsorul de 3 litri TDI 204 CP pe SUV-ul Touareg, combinat cu o transmisie automata in 8 trepte.

O motorizare cautata este 1,2 TSI 105 CP, lansata de aproape un an, care va fi disponibila si pe noua Jetta.

Motorul de pe crossover-ul Tiguan de 1,4 TSI va dezvolta pe noul model 160 CP in loc de 150 CP. Volkswagen va mai aduce in gama motorul 2,0 Blue TDI care va respecta normele de poluare Euro6.

Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Volkswagen a vandut anul trecut pe piata romaneasca 10.038 unitati, fiind cea mai vanduta marca auto de import.