Citroen Romania, importatorul marcii franceze, va aduce peste cateva saptamani primul vehicul complet electric de pe piata romaneasca, modelul Citroen C Zero, a declarat Didier Gerard, directorul general al companiei, la evenimentul de lansare al noii generatii C4.
"Citroen C zero vine peste cateva saptamani in showroomuri, vom fi primii care vom aduce o masina electrica in Romania. Lucram cu companii mari sa promovam masinile. Nu va fi un volum mare. Vrem sa le inchiriem, clientii vor plati o rata pentru utilizare, insa masinile sunt si de vanzare pentru cine doreste. Infrastructura pentru autoturisme electrice nu este dezvoltata in Romania, poate in 2012, in prezent astfel de masini se folosesc in tarile nordice", a spus Didier Gerard.

Citroen a lansat noul C4 in 5 usi cu 3 motorizari pe benzina cu puteri intre 95 CP - 155 CP si 3 diesel cu puteri intre 90 CP si 150 CP. Pretul de pornire este de 14.950 de euro cu TVA.

Compania va aduce noi modele in 2011. "In iunie vom lansa noul Citroen DS4, iar la finalul anului vom vedea DS5, in decembrie sau in ianuarie 2012", a adaugat Gerard.

Seful Citroen considera ca modelul coupe DS4 va fi un succes in Romania pentru ca C4 coupe s-a vandut foarte bine.

Citroen Romania nu va reduce bugetul de promovare si mizeaza pe online. "In ceea ce priveste publicitatea vom fi mai agresivi pe internet, pentru ca este cea mai importanta platforma de comunicare, dar si pe TV. Nu vom scadea bugetul de promovare in 2011", a mai spus Gerard.

Anul acesta piata auto va creste, estimarile sefului Citroen sunt un plus de 15.000 de masini fata de 2010. "Ma astept ca piata auto din Romania sa creasca anul acesta la 125.000 de unitati, poate si mai mult. Cred ca a doua parte a anului va fi mai buna. Anul 2010 a fost unul bun pentru Citroen si credem ca 2011 va fi la fel. Vrem sa atingem o cota de 2,5% din piata", a precizat Gerard.

Citroen va deschide un centru in martie la Timisoara numai pentru companii, fiind un concept cu showroom si service. In Bucuresti este deja deschis un astfel de centru si compania are in plan si alte constructii in principalele orase ale tarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri