Luminile pentru circulatia pe timp de zi sunt elemente de iluminat speciale care intra in functiune odata cu pornirea motorului si au ca rol imbunatatirea sigurantei in circulatie prin cresterea vizibilitatii autovehiculelor, informeaza Mediafax.

"Luminile pentru circulatia pe timp de zi vor avea o contributie importanta angajamentului nostru de a reduce numarul victimelor accidentelor de circulatie de pe drumurile europene", a declarat vicepresedintele CE, Antonio Tajani.

DRL-urile au un consum de energie mai redus decat dispozitivele care asigura in prezent lumina de intalnire a autovehiculelor. Echiparea cu lumini pentru circulatia pe timp de zi va deveni obligatorie pentru camioane si autobuze incepand cu august 2012.

CE mentioneaza ca, in 2009, pe drumurile europene si-au pierdut viata peste 35.000 de persoane. Numarul victimelor scade, insa, datorita mai multor masuri precum ameliorarea tehnologiilor de siguranta pentru autovehicule, infrastructuri rutiere mai sigure si imbunatatirea pregatirii soferilor.