BMW Motor AG Pitesti, dealer al marcii germane pe piata romaneasca, estimeaza anul acesta o crestere de pana la 20% a segmentului de autoturisme premium, pe o piata in urcare cu 10-15%.
“Piata auto din Romania a suferit o noua contractie in 2010. Semnele bune sunt legate de segmentul premium care a crescut cu 4%. Credem ca 2011 va fi un an in care piata auto totala va creste cu 10 - 15%, iar segmentul premium cu pana la 20%", a declarat Adrian Prodanel, director general Motor AG.

Estimarile pentru vanzarile Motor AG in 2011 sunt o crestere de peste 35%, datorita aportului centrului de vanzari deschis in Ramnicu Valcea, care este complet operational.

Dealerul BMW Motor AG Pitesti a vandut anul trecut 215 autoturisme, dublu fata de anul 2009, majorandu-si astfel cifra de afaceri cu 70% la 11,8 milioane euro (50 mil. lei).

Pe plan local Motor AG si-a intarit cota de piata, insumand 71% din vanzarile auto premium din judetul Arges, conform datelor oficiale APIA.

Mixul de modele livrat pe parcursul anului 2010 are la baza modelele BMW X5 si BMW X6, aceste livrari totalizand peste 61% din total. Ambele modele beneficiaza din martie 2010, printre altele, de o cutie de viteze cu 8 trepte si motorizari diesel noi.

Evolutia foarte buna a companiei este confirmata si de activitatea de service, segment care a inregistrat in special in a doua parte a anului o crestere de peste 40%.

BMW Motor AG a inaugurat in noiembrie 2008 un complex auto la Pitesti, in urma unei investitii de 5 milioane euro. Complexul auto are o suprafata construita de 3.000 metri patrati, care include un showroom de 800 metri patrati, un service, depozit de piese de schimb si birouri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri