Profitul net al Toyota a scazut cu 48% in perioada octombrie-decembrie, al treilea trimestru al anului fiscal 2010-2011, la 93,63 miliarde yeni (1,13 miliarde de dolari), reflectand aprecierea yenului, dar cel mai mare constructor auto din lume si-a ridicat estimarile pentru intregul an.

Toyota anticipeaza vanzari mai ridicate si noi reduceri de costuri, care vor propulsa profitul pentru anul fiscal in curs peste estimarile analistilor, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Astfel, grupul japonez estimeaza un profit operational de 550 miliarde yeni (6,6 miliarde de dolari) pentru anul fiscal care se va incheia pe 31 martie, majorand semnificativ prognoza anterioara de 380 miliarde yeni.

Veniturile Toyota au scazut cu 11,6% in perioada analizata, la 4.673 miliarde yeni (56,8 miliarde de dolari), iar grupul si-a redus cheltuielile cu 10,3%, la 4.574 miliarde yeni (55,6 miliarde de dolari).

Compania a exportat anul trecut peste jumatate dintre automobilele pe care le-a produs in Japonia, inregistrand pierderi pe multe dintre vanzari din cauza aprecierii yenului fata de dolar.

Toyota este cel mai mare producator de automobile din lume, cu vanzari de peste 8,4 milioane de autovehicule in 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Toyota, cel mai mare producator de masini, cu 7,6 mil. unitati vandute