Citroen Romania, importatorul marcii franceze, primeste comenzi pentru primul vehicul complet electric de pe piata romaneasca, modelul Citroen C-Zero.
C-Zero are un pret de 36.642 euro cu TVA si un singur nivel de echipare, denumit High Line.

Modelul are in standard, aer conditionat automat, scaun sofer incalzit, airbag-uri frontale, laterale si cortina, oglinzi electrice, geamuri fumurii, computer de bord, ABS, AFU, EBD, ESP, 4 geamuri electrice, casetofon MP3.

Motorul are 67 CP, acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 15,9 secunde, viteza maxima este de 130 km/h. Transmisia este automata cu o singura treapta de viteza.

"Citroen C zero vine peste cateva saptamani in showroomuri, vom fi primii care vom aduce o masina electrica in Romania. Lucram cu companii mari sa promovam masinile. Nu va fi un volum mare. Vrem sa le inchiriem, clientii vor plati o rata pentru utilizare, insa masinile sunt si de vanzare pentru cine doreste. Infrastructura pentru autoturisme electrice nu este dezvoltata in Romania, poate in 2012, in prezent astfel de masini se folosesc in tarile nordice", a declarat Didier Gerard, directorul general al Citroen Romania.

Masina are 3,47 metri lungime. Citroen vrea sa vanda 4.000 de C-Zero la nivel european in 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri