Fiat a atins numarul de 4 milioane de motoare 1.3 Multijet in uzina Bielsko Biala din Polonia, lansat in anul 2003.

In Romania au fost comercializate pana in prezent peste 14.000 de autovehicule echipate cu motorul 1.3 Multijet.

Propulsorul se regaseste pe multe dintre modelele grupului Fiat, de la Fiat Panda, familia Punto, Lancia Ypsilon, Fiat Qubo, Alfa Romeo MiTo si Fiat 500. De altfel, un model Fiat 500 95 CP Euro 5 este si cel echipat cu motorul numarul 4 milioane si este destinat unui client din Franta.

Motorul 1.3 16 v se afla in prezent la cea de-a doua generatie, Multijet II, si este disponibil intr-o gama ce porneste de la 75 CP, cu turbocompresor si geometrie fixa, si ajunge la 85 si respectiv 95 CP.

Considerata inovatia care a schimbat perceptia asupra tehnologiei Diesel si a modalitatii in care poate fi ea folosita, Multijet este o evolutie a sistemului Common Rail inventat de Fiat in 1997.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri