Laszlo Borbely (foto) a precizat ca in Romania mai sunt peste 200.000 de masini mai vechi de zece ani, care ar trebui casate, iar Ministerul Mediului a decis sa continue programul "Rabla" in acelasi mod ca in 2010, intrucat rezultatele au fost foarte bune, scrie Mediafax.

Pe de alta parte, el a aratat ca programul nu poate demara pana cand nu va fi adoptat bugetul Fondului de Mediu, dar si-a exprimat speranta ca acest lucru sa se intample in cursul saptamanii vitoare. "Saptamana viitoare sper sa avem bugetul Fondului de Mediu. Pana atunci nu putem merge mai departe. Pana la sfarsitul saptamanii viitoare speram sa avem in Monitor si bugetul si ghidul", a declarat ministrul.

El a explicat ca in cinci zile de la publicarea in Monitorul Oficial va fi anuntata sesiunea de validare pentru cei aproximativ 200 de colectori si 100 de producatori de autoturisme, apoi timp de zece zile se vor putea depune dosarele, care vor fi validate in zece zile, intr-un interval asemanator urmand sa fie semnate contractele.

Citeste si:

"Cred ca in jur de 18 - 20 martie va putea incepe casarea masinilor. Nu e o intarziere", a adaugat Laszlo Borbely.

Demnitarul a spus ca in ghidul de anul acesta au fost operate mici modificari care sa asigure un control mai strict al casarilor, el adaugand ca spera ca numarul acestora sa creasca.

Potrivit ministrului Mediului, cele mai multe masini casate in cursul anului trecut aveau o vechime intre 15 si 20 de ani. In 2010 au fost achizitionate, prin programul "Rabla", 63.000 de masini noi.