Grupul german Daimler a fost pus sub acuzare in Franta pentru folosirea de informatii confidentiale in 2006, la vanzarea unor actiuni ale grupului aeronautic european EADS, la care detine o participatie de 15%, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Cazul se refera la vanzarea de actiuni EADS in aprilie 2006, cu doua luni inainte ca grupul sa anunte intarzieri ale productiei de aeronave A380, construite de divizia Airbus.

"Intreaga chestiune este neobisnuita si greu de inteles. Suntem increzatori ca Daimler va fi exonerata", a declarat Florian Martens, un purtator de cuvant al Daimler.

Acuzatiile aduse grupului german si unui alt actionar al EADS, Lagardere, se refera la vanzarea simultana a unor participatii de cate 7,5%.
Un numar de sapte actuali si fosti directori ai EADS sunt la randul lor pusi sub acuzare.

Investigatia penala a continuat chiar daca Autoritatea pietelor financiare din Franta a renuntat, in 2009, la orice acuzatie impotriva partilor implicate, afirmand ca investigatiile nu au dovedit ca acestea au beneficiat de informatii privilegiate.

Daimler detine 15% din actiunile EADS
precum si drepturile de vot pentru o participatie de 7,5% vanduta in 2006 unui grup de banci si landuri germane.

Franta detine 22,5% din titlurile EADS, 15% de catre stat si 7,5% de catre grupul Lagardere, care administreaza intreaga participatie franceza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri