Cele mai vandute masini de teren: Duster vs Tiguan

Dacia Duster, Volkswagen Tiguan si Ford Kuga sunt cele mai vandute autoturisme din clasa SUV in 2010, modelul romanesc dominand detasat segmentul, cu o cota de piata de aproape 40%, reiese din datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Primul SUV al Dacia este urmat in clasament de Volkswagen Tiguan, care detinea anul trecut 6% dintr-o piata de 12.256 de vehicule in 2010. Modelul german a urcat o pozitie in topul masinilor de teren, al carui loc trei este ocupat de Ford Kuga, care, cu aproape 5% din piata a avansat doua pozitii.

Locul patru este ocupat de Hyundai ix35 (4% cota de piata), model lansat in 2010, scrie Mediafax.

Urmatoarele pozitii au revenit modelelor BMW X5, in urcare trei locuri, Volkswagen Touareg, in urcare cu o pozitie, si BMW X6, model nou intrat in top zece.

De asemenea, Audi Q5, ocupantul locului opt este un model nou intrat in clasament, urmat de Hyundai Santa Fe, care a coborat opt pozitii, si Honda CR-V, alt vehicul nou intrat in top zece, pe care il si inchide.

Vanzarile de masini de teren sau SUV (Sport Utility Vehicle) au crescut anul trecut cu 21%, la 12.256 unitati, evolutie datorata intrarii pe piata a modelului Duster.

Segmentul SUV a reprezentat anul trecut 11,5% din totalul vanzarilor de autoturisme, care au scazut cu 18,3% fata de 2009, la 106.328 unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Fermierii pot depune cererile unice de plată până pe 15 iunie
Setari Cookie-uri