La un an de la semnarea aliantei dintre Grupul Fiat si producatorul nord-american Chrysler, noile modele Lancia vor debuta in premiera la Geneva.
Noul Ypsilon, Lancia Thema, Flavia Concept, Flavia Cabrio Concept, noul Grand Voyager si noua Delta vor reprezenta de acum marca Lancia, acoperind o gama foarte variata de segmente, de la B la cel al MPV-urilor de mari dimensiuni si oferind o abordare cu totul noua.

Dupa 25 de ani de existenta si peste 1,5 milioane de unitati comercializate, noua Lancia Ypsilon va urca pe podiumul de la Geneva pentru prima oara intr-o versiune cu 5 usi, urmand sa fie lansata spre vanzare in Europa in luna iunie si in Marea Britanie si Irlanda, sub sigla Chrysler, din luna septembrie.

Modelul va dispune de tehnologiile TwinAir, MultiJet si Start&Stop, Blue&Me TomTom Live, Magic Parking, sistemul “Smart fuel”, faruri cu xenon si stopuri cu LED. Motorizarile prezente la Geneva vor fi 0.9 TwinAir 85 CP si 1.3 Multijet 95 CP.

Noua Thema, lansata prima data in anul 1984, va fi echipata cu motoarele 3.6 L 292 CP si 3.0L V6 de 190 CP (respectiv 224 CP) si va fi comercializata in Europa incepand cu luna octombrie.

Un loc aparte il va avea si Noua Lancia Grand Voyager, o inovatie Chrysler care a adus in prim plan conceptul de MPV. Cu o istorie de 27 de ani si peste 13 milioane de unitati vandute in 120 de tari, Grand Voyager vine echipat la Geneva cu propulsorul 3.6 283 CP Euro 5.

Vor mai fi expuse modele Lancia Flavia Concept, un sedan de segment D cu o versiune decapotabila ce reinterpreteaza modelul Chrysler 200 si care ar putea intra in productie in urmatoarele 6 luni dar si noua Lancia Delta cu motorul 1.6 Multijet 105 CP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri