Plafonul de 228 milioane lei a fost stabilit in sedinta de miercuri a Guvernului, prin aprobarea bugetului Fondului de Mediu, prin care este derulat acest program, anunta Mediafax.

"Potrivit informatiilor pe care le avem de la Ministerul Mediului, incepand cu partea a doua a lunii martie acest program va fi operational. Din suma alocata am lasat posibilitatea deschisa ca, in cazul in care aceasta suma va fi consumata, sa suplimentam cu bani programul pentru a satisface nevoile pietei", a spus Boc.

El a aminitit ca in 2010, prin Programul Rabla, au fost casate 190.000 autoturisme si achizitionate 63.000 unitati, dintre care 26.000 de productie autohtona.

Cum arata programul Rabla in Grecia

Grecia a anuntat, miercuri, lansarea unui program de casare a masinilor vechi, pentru a sustine piata, dupa ce anul trecut inmatricularile de automobile noi au scazut cu 37% din cauza crizei economice, transmite AFP.

Citeste si:

Automobilistii care isi vor casa vehiculele vechi la achizitia unora noi vor beneficia, pana la 20 decembrie 2011, de exceptarea partiala sau totala de la plata taxei de inmatriculare, se arata intr-un comunicat al Ministerelor Finantelor, Mediului si Transporturilor.

Suma va fi de 960-2.800 de euro, in functie de puterea automobilelor, potrivit televiziunii de stat Net.

Dealerii auto au salutat masura, care ar putea relansa piata elena, afectata de masurile drastice de austeritate aplicate de guvern anul trecut.
In 2010, inmatricularile de automobile noi au scazut cu 37%, potrivit datelor statistice din Grecia.