Omul de afaceri Michael Schmidt, care a adus marca BMW in Romania in urma cu 17 ani prin Automobile Bavaria, a majorat in ianuarie capitalul dealerului Contempo Cars din Brasov cu aproape doua milioane de euro, potrivit Monitorului Oficial.
Actionarul majoritar al companiei din Brasov este Michael Schmidt cu 65%, urmat de Werner Schmidt cu 25% si Gulas Hans Jurgen cu 10%.

Contempo Cars Brasov a fost inaugurat in anul 2001 in urma unei investitii de un milion de euro. Suprafata complexului a fost marita anul trecut cu peste 60%, in urma unei investitii de 2,5 milioane euro. In prezent, Contempo Cars Brasov a ajuns la peste 1.800 mp, dintre care 470 mp reprezinta suprafata de showroom, iar 1.410 mp sunt dedicati activitatilor de service (dintre care 500 mp reprezinta centrul de vopsitorie).

In anul 2007 s-a hotarat extinderea dealerului la Sibiu, unde a fost construit un nou complex BMW cu showroom si service, in urma unei investitii de trei milioane de euro. Suprafata totala este de 1.600 mp, din care aproape 500 mp sunt dedicati showroom-ului.

Automobile Bavaria Group este prezent in Bucuresti (Automobile Bavaria Baneasa), Constanta (Bavaria Motors), Sibiu (Contempo Cars Sibiu), Brasov (Contempo Cars Brasov), Cluj (Autotransilvania Cluj), Targu Mures (Autotransilvania Targu Mures), Timisoara (Banat Car).

Incepand din 1994, Automobile Bavaria a reprezentat marcile BMW Group pe piata romaneasca. Automobile Bavaria a devenit dealer al BMW Group, dupa ce grupul si-a deschis propria reprezentanta in Romania, la 1 iulie 2007. In mai 2007, Schmidt a separat activitatea legata de autocamioane si autovehicule de transport, prin infiintarea unei noi companii, MHS Truck&Bus.

Compania Automobile Bavaria a trecut pe pierdere in 2009, dupa o marja de profit de 0,2% in 2008 si de 9,6% in 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri