BMW va comercializa modelele electrice sub brandul “i”, a declarat la Munchen Ian Robertson, membru al Consiliului de Administratie BMW AG, responsabil pentru Sales si Marketing.
Pentru inceput vor fi lansate doua modele sub acest brand incepand cu 2013 – BMW i3 si BMW i8.

BMW Group va infiinta in New York BMW i Ventures, o companie dedicata investitiilor in acest domeniu, cu un capital initial de 100 milioane dolari.

Aglomeratiile urbane mari, asa numitele „megacities”, sunt in strategia BMW principalele piete pentru solutiile oferite de BMW i.

“In acest moment peste 50% din populatia globului traieste in orase, iar ONU estimeaza ca acest procent se va extinde pana la 70% in 2050. Exista peste 130 de orase de peste 3 milioane de locuitori. “Megacity” este considerat orasul de peste 8 milioane locuitori. Deja 30 de astfel de orase concentreaza o populatie de 280 milioane locuitori”, potrivit oficialilor BMW.

BMW i3, comunicat anterior ca Megacity Vehicle, va fi primul model electric BMW in productia de serie, dedicat zonelor urbane.

BMW i8 este dezvoltat pe baza BMW Vision EfficientDynamics. Este un plug-in hybrid care imbina performante de supercar cu un consum de compacta de oras.

Amandoua modelele se bazeaza pe conceptul de constructie LifeDrive. Este vorba de un sasiu de aluminiu care incorporeaza propulsorul, in timp ce celula pentru combustibil este construita din fibra de carbon (carbon fibre-reinforced plastic – CFRP). Va fi prima data cand fibra de carbon va fi utilizata la scara larga pentru fabricarea automobilelor. Pentru aceasta, BMW Group a pus bazele SGL Group si a initiat dezvoltarea unei noi fabrici de fibra de carbon in Statele Unite, Moses Lake, WA. Investitia initiala este de 100 milioane dolari si foloseste tehnologii alternative de producere a energiei electrice pe baza de hidrogen pentru procesul de productie, deosebit de energofag.

Noile BMW i3 si BMW i8 urmeaza a fi produse la fabrica din Leipzig.
Pana in 2013 acestea vor insemna investitii noi de pana la 400 milioane euro si vor crea aproximativ 800 de locuri de munca. Sinergii de productie vor fi dezvoltate intre cele doua modele care vor folosi componente comune pentru propulsia electrica, electronica sau baterii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri