Grupul International Automotive Components (IAC) a lansat lucrarile de constructie a unei fabrici de planse de bord, panouri de portiere si capitonaje de plafon de la Bals, judetul Olt, investitia in valoare de 58 de milioane de euro urmand sa fie finalizata pana la sfarsitul anului, informeaza Mediafax.

Produsele vor fi destinate in principal uzinei auto Ford de la Craiova.

"Prin aceasta extindere strategica vom sustine productia companiei Ford de la Craiova si vom genera 400 de noi locuri de munca, in momentul in care fabrica va atinge capacitatea maxima de productie. In plus, vom dezvolta parteneriate strategice cu universitatile din regiune si cu scolile tehnice, cu care vom colabora in vederea stabilirii unor programe de studii si de formare", a declarat Pat Salter, director general pentru Operatiuni al IAC Europa.

Guvernul va acorda companiei, pentru proiectul de la Bals, un ajutor de stat in valoare de 17 milioane de euro.

IAC este primul furnizor din industria auto care construieste de la zero o unitate de productie in Romania, pentru a sustine operatiunile Ford de la Craiova.

Grupul IAC, cu sediul central in Luxemburg, a avut in 2009 vanzari de 2,5 miliarde de dolari, este prezenta la nivel mondial in 15 state, prin 73 fabrici, si are 19.000 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
România, pe primul loc în Europa la deficitul de angajaţi din IT&C
Setari Cookie-uri