Crossover-ul compact Nissan Juke a obtinut cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP.
Juke a obtinut un rezultat de 87% pentru protectia adultilor si 81% pentru protectia pasagerilor copii, acordandu-i-se punctaj maxim pentru protectia manechinului ce reprezenta un copil in varsta de trei ani.

Stabilitatea habitaclului la impact frontal si performantele autovehiculului la protectia pietonilor copii au contribuit, de asemenea, la clasificarea obtinuta de Juke. Echiparea standard de siguranta pentru toate modelele Juke include sistemul electronic de control al stabilitatii (ESP) si sase airbaguri.

Prin dezvoltarea modelului Juke, Nissan a creat un nou segment de piata: crossover-ul de mici dimensiuni.

De la startul din septembrie 2010, Juke a accelerat pana la o cifra de vanzari de 32.000 de unitati in Europa, obtinand astfel 2% din segmentul B. Cele mai multe masini Juke s-au vandut in Regatul Unit, Franta si Italia. Nissan vrea sa vanda 120.000 de Juke in primul an de la lansare. Aproape un sfert din masinile noi din Europa apartin segmentului B.

In Romania s-au comercializat peste 160 de exemplare in ultimul trimestru al anului 2010 si peste 200 de exemplare de la lansare (octombrie 2010) pana in prezent.

In prima jumatate a anului 2010 au fost produse peste 44.000 de modele Juke la uzina Nissan din Sunderland, Regatul Unit. Astfel, uzina a inregistrat o cifra totala anuala record de 423.262 unitati produse.

Aflandu-se in cel de-al 25-lea an de functionare, uzina din Sunderland a produs autovehiculul cu numarul 6.000.000 in ianuarie - un Force Red Nissan Juke.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri