Fuziunea dintre producatorii auto germani Volkswagen si Porsche, care trebuia finalizata in al doilea semestru, ar putea fi intarziata pana in 2012 din cauza unei anchete penale in care sunt implicati fostul director general si ex-directorul financiar ai Porsche, transmite Reuters.
Actiunile producatorului de automobile sport Porsche au scazut cu pana la 11% dupa ce a anuntat ca sunt sanse de numai 50% ca fuziunea sa aiba loc in acest an, scrie Mediafax.

La ora 12:48 GMT, actiunile Porsche erau cotate in scadere cu 9,6%, la 56,69 euro pe unitate, in timp ce titlurile VW au coborat cu 2,2%.

Porsche a precizat ca investigatia nu va afecta o emisiune de drepturi in valoare de cinci miliarde de euro care ar urma sa fie efectuata pana la sfarsitul lunii mai, in scopul reducerii datoriilor.

"Investitorii cred ca cu cat dureaza mai mult inceperea fuziunii cu atat mai mici sunt sansele de succes", a declarat Markus Huber, trader la firma ETX Capital.

Procuratura din Stuttgart a anuntat ca a extins o investigatie asupra fostului director general Wendelin Wiedeking si a ex-directorului financiar Holger Haerter, iar ancheta nu va fi finalizata inainte de sfarsitul acestui an.

Porsche a incercat in 2009 sa preia VW folosind tranzactii cu instrumente financiare derivate, dar a renuntat din cauza acumularii unor datorii mari. Ulterior, Porsche a acceptat o oferta de preluare din partea VW, iar conducerea a fost concediata.

Wiedeking si Haerter sunt investigati pentru manipularea pietei in legatura cu tranzactiile cu actiuni VW si au fost dati in judecata si in Statele Unite, de catre fonduri de hedging.

Acuzatiile se refera la manipularea pietei nu prin tranzactii ci prin faptul ca nu au furnizat investitorilor informatii corecte privind intentiile Porsche fata de VW. Cei doi fosti directori, suspectati initial de abuz de incredere, sunt acuzati acum de asumarea unor riscuri care ar fi putut pune in pericol existenta Porsche.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri