Autoritatile americane de reglementare au incheiat investigatia referitoare la accelerarea neintentionata a automobilelor Toyota, care a dus la rechemarea pentru reparatii a peste 10 milioane de vehicule de catre grupul japonez, in ultimii doi ani, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Cotatia actiunilor Toyota a inregistrat in urma informatiei cea mai mare crestere din ultimele doua saptamani, la bursa din Tokyo, de 2,2%.

Autoritatea americana pentru siguranta traficului a inchis ancheta dupa ce a cerut Toyota sa recheme alte 2,17 milioane de vehicule, a declarat administratorul institutiei, David Strickland.

"Inchiderea investigatiei este un semnal pentru Toyota ca nu trebuie sa se mai teama de noi acuzatii din partea guvernului SUA", a declarat Yuuki Sakurai, presedintele companiei Fukoku Capital Management din Tokyo, care administreaza active de 180 de miliarde yeni (2,2 miliarde dolari).

Sakurai a adaugat ca Toyota trebuie sa recunoasca faptul ca a pierdut din cota de piata, care nu va fi usor de recuperat.

Toyota a rechemat mai multe milioane de vehicule in SUA, in 2009 si 2010, majoritatea pentru defecte legate de accelerarea neintentionata.

Producatorul auto a platit si amenzi record de 48,8 milioane de dolari, pentru felul in care au avut loc rechemarile.

Toyota a anuntat joi ca recheama alte 2,17 milioane de vehicule Toyota si Lexus comercializate in Statele Unite, pentru eliminarea riscului de alunecare a covoraselor sub pedala de acceleratie si de blocare a acesteia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cluj: o femeie a vandalizat 9 masini. Care este motivul