Cotatia actiunilor Toyota a inregistrat in urma informatiei cea mai mare crestere din ultimele doua saptamani, la bursa din Tokyo, de 2,2%.

Autoritatea americana pentru siguranta traficului a inchis ancheta dupa ce a cerut Toyota sa recheme alte 2,17 milioane de vehicule, a declarat administratorul institutiei, David Strickland.

"Inchiderea investigatiei este un semnal pentru Toyota ca nu trebuie sa se mai teama de noi acuzatii din partea guvernului SUA", a declarat Yuuki Sakurai, presedintele companiei Fukoku Capital Management din Tokyo, care administreaza active de 180 de miliarde yeni (2,2 miliarde dolari).

Sakurai a adaugat ca Toyota trebuie sa recunoasca faptul ca a pierdut din cota de piata, care nu va fi usor de recuperat.

Citeste si:

Toyota a rechemat mai multe milioane de vehicule in SUA, in 2009 si 2010, majoritatea pentru defecte legate de accelerarea neintentionata.

Producatorul auto a platit si amenzi record de 48,8 milioane de dolari, pentru felul in care au avut loc rechemarile.

Toyota a anuntat joi ca recheama alte 2,17 milioane de vehicule Toyota si Lexus comercializate in Statele Unite, pentru eliminarea riscului de alunecare a covoraselor sub pedala de acceleratie si de blocare a acesteia.