Constructorii auto Renault, proprietarul Dacia, si PSA Peugeot Citroen vor rambursa statului francez cate un miliard de euro reprezentand a doua transa din imprumutul de sase miliarde de euro primit de la guvern in timpul crizei prin care a trecut piata de autovehicule in 2009, potrivit Le Monde.
In 2009, cei doi producatori auto au primit de la stat cate un imprumut de trei miliarde de euro in schimbul angajamentului de a nu inchide uzine franceze. Rambursarea fondurilor ar fi urmat sa inceapa in acest an si sa se termine in 2014, informeaza Mediafax.

Grupurile au inapoiat, insa, in toamna anului trecut cate un miliard de euro. Constructorii auto au decis, de asemenea, sa remburseze in totalitate anul acesta ajutorul primit de la guvern, prin doua transe in februarie si aprilie.

"Sunt semne ca industriei auto franceze ii merge mai bine si ca masurile luate de stat au fost eficiente", a afirmat ministrul industriei, Eric Besson.

Reducerea datoriilor catre stat este facilitata de imbunatatirea rezultatelor financiare ale celor doua grupuri. PSA a raportat un profit net de 1,13 miliarde de euro pentru 2010, dupa doi ani de pierderi. Renault a inregistrat un profit de 3,42 de miliarde de euro, de asemenea dupa pierderi in anul precedent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri