O sursa citata de Automotive News Europe a aratat ca modelul va intra pe piata la inceputul anului viitor, anunta Mediafax.

Un purtator de cuvant al Ford Europe a reiterat afirmatiile anterioare ale oficialilor companiei, afirmand ca este vorba despre un model din segmentul B care va intra in productie la inceputul anului 2012.

Modelul se va numi cel mai probabil B-Max si va fi cel mai mic minivan oferit de Ford in Europa, intr-o gama care include automobilul de marime medie C-Max si modelele mari S-Max si Galaxy.

Site-ul 0-100.ro a publicat fotografii cu Ford B-Max, modelul pe care Ford il va produce doar in Romania .

Segmentul B a debutat in 2008 cu modelul subcompact Fiesta, iar B-Max va avea cel mai probabil cinci locuri si usi laterale culisante, a afirmat sursa citata.

Citeste si:

Principalul concurent al noului B-Max va fi Opel Meriva, minivanul cu cele mai bune vanzari in Europa in ultimii ani.

Ford Fusion s-a apropiat cel mai mult de Meriva in 2007, cu 82.696 unitati vandute fata de 132.715 pentru modelul Opel, potrivit firmei de cercetare de piata JATO Dynamics.

Modelul Fusion, lansat in 2002, a inceput sa imbatraneasca, coborand anul trecut pe locul al cincilea in Europa in clasa sa.

Ford a anuntat anterior ca va construi la Craiova circa 150.000 de unitati din segmentul B in fiecare an, dintre care 80% vor fi exportate. Ford mai produce la Craiova, din 2009, modelul Transit Connect.