Noua forma a contractului dintre Ford si Guvernul Romaniei va fi semnata in cursul lunii aprilie, a declarat, la Geneva, Wolfgang Schneider, vicepresedinte al Ford Europa. Totodata, oficialul companiei a subliniat ca Ford isi mentine angajamentele privind Romania.
In luna august, Ford a convenit cu reprezentantii AVAS sa amane finalizarea investitiilor, prevazute in contractul de privatizare, la uzina de la Craiova pentru anul 2013, iar producatorul auto nu trebuie sa plateasca penalitatile prevazute in contract.

Wolfgang Schneider (foto)
a declarat ca Ford isi mentine angajamentele privind Romania si, in plus, dupa 2012, vor urma o serie de investitii pe termen lung, care ar putea cumula un miliard de euro, conform Mediafax.

Potrivit intelegerii dintre AVAS si Ford din luna august, la uzina din Craiova vor fi instalate in 2013 capacitati de productie necesare fabricarii a 350.000 de unitati pe an. Aproximativ 80% din productia de la Craiova va fi exportata.

Ford Motor a achizitionat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.

Potrivit contractului, Ford Romania trebuia sa ajunga intr-un interval de patru ani, pana in septembrie 2011, la un volum de productie de peste 250.000 unitati, in caz contrar compania americana urmand sa plateasca statului daune de pana la 25% din valoarea achizitiei Automobile Craiova. Nivelul sanctiunilor ar fi scazut, conform contractului, la 10% din valoarea contractului la o productie intre 200.000 si 225.000 de vehicule si la 5% daca se vor construi intre 225.000 si 250.000 unitati.

Ford a prezentat la Geneva monovolumul de clasa mica B-Max, model care va fi produs exclusiv in Romania, la fabrica de la Craiova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri