Bob Diamond, CEO al bancii britanice Barclays, va primi un bonus de 6,5 milioane de lire sterline, in actiuni si obligatiuni, pentru performantele realizate in 2010, scrie The Wall Street Journal.

Recompensa primita de Diamond este cu 1,3 milioane de lire sterline mai mare decat bonusul de care a beneficiat Stuart Gulliver, seful HSBC.

De asemenea, reprezentantii bancii Standard Chartered au anuntat miercurea trecuta ca ii vor acorda CEO-ului Peter Sands o prima de 2,16 milioane de lire pentru realizarile din 2010, cu doar 160.000 de lire sterline mai mult decat bonusul primit de Stephen Hester, cel aflat la conducerea Bank of Scotland Group.

Mai mult, Eric Daniels, CEO al Llloyd Banking Group, a primit un bonus de 1,45 de milioane de lire sterline.

Diamond a preluat fotoliul de CEO al Barclays in ianuarie, dupa ce anterior fusese presedinte si seful diviziilor de wealth si investment banking. El a avut anul trecut un salariu de 250.000 de lire sterilne, pentru ca in 2011 sa primeasca 1,35 de milioane de lire sterline.

Reprezentantii bancii spuneau anterior ca doresc sa-i acorde in 2011 beneficii pe termen lung in valoare de 6,75 de miliarde de lire sterline.

Salariile bancherilor reprezinta un subiect discutat intens in Marea Britanie, acolo unde multa lume apreciza ca ei au generat criza financiara care a culminat, printre altele, cu nationalizarea partiala a RBS si Lloyd.

Sursa foto: Barclays


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Brexit: Ambasadorii statelor UE au decis o amanare cu trei luni